fbpx

Stig Løvenkrands

Hvem er jeg i kunstens verden:
Selvlært under indflydelse og inspiration af det og de, som påvirker mig dagligt. Det, at skabe noget i det ene eller andet materiale, er for mig hygge og terapi samtidig med, at jeg konstant lærer nyt og udvikler mig.
I akrylmaleriets muligheder har jeg afprøvet mig selv i mange forskellige genrer og stilarter. Jeg finder især stor glæde og udfordring i stilarten Op-art. Den kræver tålmodighed og præcision – et billede kan tage mange måneder at færdiggøre – generelt inspireres jeg af strukturer, rene linjer og farver, når der arbejdes med akrylmaling.
I de keramiske værker er det stentøjsleret jeg holder af og her er der helt andre ting at arbejde med. Der er på samme tid både uanede muligheder og begrænsninger, hvilket gør det meget spændende og udfordrende at eksperimentere med.
Skulpturer, der konstant dukker op i mit ler, er læsehestene, dem har jeg en særlig stor kærlighed til. Tror aldrig jeg bliver træt af at skabe dem, de bliver aldrig ens, de har alle deres eget udtryk. Faktisk har jeg lidt svært ved at skille mig af med dem, når andre falder for dem.
Et kunst år for mig foregår på den måde, at jeg for det meste arbejder med ler i vinterhalvåret, mens jeg i sommerhalvåret primært har fokus på akrylmaling, hvor sommeren giver mig mulighed for at udnytte det naturlige lys. Naturligvis ingen regler uden undtagelser, for det sker jo at man bliver draget af et motiv, som snarest skal udarbejdes i ler eller som et maleri, imens man er inspireret, eller der kommer en og beder om at få udført en ide de har.
Keramiker, skulptør, kunstmaler, kreatør af skøre ideer og meget mere.