top-skiller

Over 400 m2 med kunst og kunsthåndværk

Efter mange års istandsættelse åbnede MØLLER i mejeriet - kunstgalleri i oktober 2018.

Allerede da galleriet fejrede sin 1 års fødselsdag blev arealet udvidet så der nu er udstilling i mere end 400 m2 store lokaler.

Lokalerne som ligger i  mejeriets gamle ostekælder, her er mange af de gamle installationer bevaret, hvilket giver en fantastisk rustik og hyggelig stemning, perfekt til at vise kunst og kunsthåndværk.

Jane og Finn Møller startede deres selvstændige karriere 1 oktober 1984. De første år i den lille Dankøb butik på Østerbro 60 i Slagelse. Siden overtog de Spar supermarked i Fasanhaven i Korsør som blev solgt i 1999.

30 marts 2000 åbnede de Bo Grønt Havecenter i Øster Stillinge, ved Slagelse. Gennem årene blev det udvidet til et overdækket butiksareal på 1700 m2 og en stor udendørs afdeling med haveplanter.

Havecentret blev generationsskiftet til datteren Line Grube Møller, den 1 januar 2017. Frem til åbningen af Møller i mejeriet har haft sine forældre ansat.

Det forfaldne Mejeri har fået malet vinduer og facader og de steder hvor de oprindelige vinduer er der fundet nye løsninger, således af ejendommen i dag fremtræder som en pæn helhed.

Mejeriet var i drift frem til 1975, hvor de mindre mejerier omkring Slagelse blev slået sammen til det som i dag er Arla.

Siden har bygningerne været brugt til produktion af smelteost, hvor der efter sigende har været en stor eksport. Et kinesisk firma producerede bønnespirer og champignon i en periode, ligeledes blev der samlet kinesiske cykler, som dog rustede lige så snart de kom ud i det danske klima. På et tidspunkt blev det brugt til lagervirksomhed og den sidste aktive var et firma som lavede facaderenoveringer, herfra stammer farvekortet som er bevaret på vestfacaden.

2018-10-20 09.52.13