Ruth Nissen

Ruth Nissen keramik- kunst

 

Ruth Nissen har arbejdet med maleri og keramik på fuldtid, efter hun blev pensioneret. Hun har et fælles-atelier i Brabrand Aarhus, hvor hun finder inspiration sammen med en flok andre kunstnere.

Da Ruth stadig arbejdede, brugte hun meget af fritiden på at være kreativ, men med de begrænsninger som tiden nu gav hende, det er først i de senere år at der rigtig er kommet fokus på keramikken.

Unikke hverdagsting

Hun arbejder primært med at udforme hverdagsting i keramik, ofte tasker i forskellige størrelser samt højhælede sko. Alle sko er størrelse 37 – uanset hvor små de er. Ruth Nissen´s værker bærer præg af at det er brugsgenstande som er oversat til keramik, man fornemmer at tasken har været brugt og at skoene har være på bytur.

Fascination og kombination.

– Jeg er fascineret af leret`s muligheder.

I arbejdsprocessen opsluges  jeg og fordyber mig  i materialets utrolige spændvidde, muligheder og mangfoldighed i dekorationen. jeg holder meget af kontrasten ved kombinationen af andre materialer sammen med keramikken, fortæller Ruth Nissen, der i øjeblikket bruger den meste af sin tid på at lave keramik

Damesko

Dametasker og damesko