Niels Erik Skovballe

Stilleben Niels Erik Skovballe.

Niels Erik Skovballes historie som maler går mange år tilbage, og vidner ikke blot om en meget spændende udvikling, men også om et fantastisk stort teknisk talent.
Skovballes kunstneriske univers er meget stort. Overordnet kan det karakteriseres som en rig og alsidig idéverden, som formidles med stor respekt for det enkelte billedes udtryks-muligheder.
Hvert billede er opstået på baggrund af en meget præcis idé om hvad billedet skal indeholde og hvad det teknisk set kræver, at opnå nøjagtig det udtryk Skovballe søger.

Kvaliteten  – i landskabet og opstillingen.

I midten af 90’erne begyndte Niels Erik Skovballes naturalistiske maleri at tage ny form – En ny periode præget af naturalistiske opstillinger (stilleben- malerier), en genre, som stadig i dag er det mest markante i produktionen.

Ved betragtning af disse opstillinger aner man, at den umiddelbare glæde ved smukke, harmoniske kompositioner ofte er for lidt for kunstneren og at traditionen med indholdsmæssig overdådighed måske er for meget. Mellem disse yderligheder er der ved hjælp af få, nøje udvalgte billedelementer, tilføjet en diskret symbolik, så man aner undertoner med reference til religion, filosofi, politik og meget andet.

Opstillinger – symbolik

Landskabs-maleriet har tidligere haft en speciel plads i hans motivverden, men efterhånden har han fundet nye udtryk gennem opstillingerne. Udfordringen ligger for Skovballe i opstillingens symbolske udtryk, med reference til de områder i tilværelsen, som landskabsmotiver ikke dækker. –

Beskueren præsenteres for uendelige associations muligheder gennem opstillingens uventede sammensætning af ting fra dagligdagen og en eventyrligt snedig teknisk gennemarbejdning af maleriet. Den neonrealistiske opstilling er for Skovballe en psykoanalytisk katalysator, hvor han lidt drilsk prikker til iagttagerens underbevidsthed, antagelser og fordomme.
Man fornemmer det, og fascineres af den utrolige spænding mellem objektets konkrete form og symbolikkens abstraktionsniveau. I hvert enkelt billede fremhæver Skovballe denne kontrast til fulde gennem sin teknik. Den underspillede stemning opnår han via sin unikke sans for at afstemme de dæmpede farver, det rumlige forhold mellem billedets elementer samt lysets indvirkning på farve og kontrast.

hvor kommer det fra? bamsemaleri -niels-erik-skovballe-møller-i-mejeriet

Hvor kommer det fra?

22.000 kr.
icon i can bear-niels-erik-skovballe-maleri-møller-i-mejeriet

Icon i can Bear

9.000 kr.

Kunstkort store

50 kr.

Kunstkort lille

25 kr.

Citron

4.700 kr.