Poulin-design

Franske kunstpuder i verdensklasse.

Poulin Design er stolte over at være eneimportør af Jules Pansu`s eksklusive produkter i Skandinavien og Tyskland.

Jules Pansu begyndte at designe vægtæpper og tekstiler i midten af det 19. århundrede og grundlagde sin forretning i Paris i 1878 på 42 Rue du Faubourg Poissonnière. Den eksklusive forretning ligger fortsat på samme adresse og er stadig i familiens eje.

Med produktionsfaciliteter  i Halluin – Fransk Flandern – sluttede han sig til en kunstnergruppe, der havde mere end 600 års erfaringer med at væve gobeliner. I 1919 indtrådte hans søn, der også var opkaldt Jules, i forretningen og fortsatte den succesrige virksomhed.  Han blev efterfulgt af sine 3 sønner, Robert, Jean og Bernard der i 1946 sluttede sig til den traditionsrige familievirksomhed.

4 generation

Eric og Alain Pansu tog over i 1976 – og med 4. generation engageret i design og produktion af puder, tæpper, vægtæpper og gobeliner i en meget høj kvalitet, fortsætter familievirksomheden Jules Pansu med at ekspandere både i Frankrig og udlandet.

Virksomheden viderefører i dag traditionen med at producere vægtæpper, tæpper og puder af store verdens-kunstneres værker.

Jules Pansu har bl.a. eneretten fra Succession Picasso til at producere Picassos værker.Herudover har man erhvervet eksklusiv-retten til at producere andre store kunstneres værker såsom Miro, Kandinsky, Magritte og Monet.

Danske Leif Sylvester

I Danmark er vores egen Leif Sylvester præsenteret med 9 motiver i samme kvalitet

GOBELIN OG VÆVNINGENS HISTORIE

Så langt tilbage som Homers Illiaden har man kunnet spore en form for tekstilkunst og væveri.

Produktion af vægtæpper og gobeliner er en del af gammel Fransk kulturarv og hører til blandt de mest eksklusive i verden.

Siden middelalderen, har vævere i Paris, det nordlige Frankrig og Val-de-Loire regionen skabt eksklusive, indviklede og meget holdbare gobeliner, som den dag i dag beundres på internationale museer og slotte over hele verden.

I 1160 grundlagde Jean-Baptiste Colbert, som var finansminister for Louis den XIV, ”Les Gobelins Tapisserie” efterfulgt af ”Royale des Beauvais”.

Gobelinerne der blev skabt i disse væverier, ligesom de der var vævet hos Aubusson og Felletin, hørte til blandt de fineste og mest eksklusive i Europa i det 17. og 18. århundrede.

Gobelinerne var oftest baseret på kunstværker udført af datidens store kunstnere, såsom Le Brun, Jean-Baptiste Oudry, Charles Coypel og Francois Boucher.

I Jules Pansu´s værksteder i Halluin, fortsætter man med at videreføre denne stolte tradition og med at specialisere sig i Jacquard vævning, opkaldt efter den anerkendte håndværker Joseph-Marie Jacquard .
Jacquard opfandt metoden og væven der tillader langt større alsidighed og kunst i vævningen end tidligere metoder.

ANERKENDELSE FOR FRANKRIGS BEDSTE HÅNDVÆRK

Siden Jules Pansu blev grundlagt i 1878 har selskabet været fuldt ud dedikeret til hele tiden at øge sin ekspertise og viden i at designe og skabe eksklusive gobeliner og tekstiler, baseret på forfædrenes traditioner inden for design, udvikling og produktion af Jacquard vævning.

Selskabet er med stolthed blevet tildelt den prestigefyldte hædersbevisning ”Meilles Ouvrieres de France” (Frankrigs bedste håndværker) ikke blot én men to gange.

Det stræbsomme og engagerede team hos Jules Pansu arbejder som noget helt naturligt, hele tiden på at sikre og udvikle det højeste niveau hvad angår teknisk, sofistikeret og kreativ kvalitet i alle produkter.

Det er en meget stor ære for selskabet at være honoreret for denne indsats.

KREATIVITET
For hele tiden at kunne imødekomme kundernes forventninger og behov, kombinerer den kunstneriske direktør hos Jules Pansy den moderne smag med traditionelle stilarter ved brug af friske nye farver og design.
Ved hjælp af denne nytænkning fortolkes gobelin- og tekstilvævning på en måde svarende til nutiden.

Jules Pansu opfylder kravene fra de mest krævende kunder – herunder mange prestigefyldte museer, franske og internationale monumenter og slotte, ved at tilpasse, designe og udvikle produkter specielt og eksklusivt kun til disse.

Himmelske trompeter

1.500 kr.

Det røde skib

1.500 kr.

Det røde Slot

1.500 kr.

Himmelflugten

1.500 kr.

Maskebillede 1991

35.000 kr.

Maskebillede uden titel (1985) Egill Jacobsen

1.500 kr.

Forår Egill Jacobsen

1.500 kr.
LE-BOUCHON-D-EPOUVANTE-MAGRITTE

Kunstpude

1.500 kr.
Leif Sylvester gobelin

Gadeliv gobelin 2023

Gobelinerne er kun vævet i 50 eksemplarer...

49.900 kr.
Gadeliv gobelin sylvester

Gadeliv gobelin 2021

Gobelinerne er kun vævet i 80 eksemplarer...

44.000 kr.

Hovedperson med bange anelser

750 kr.

En Engel kunstpude

1.500 kr.

Kiss kunstpude

1.500 kr.

Cat kunstpude

1.500 kr.

De gule sko

1.500 kr.

Småplettet hund

1.500 kr.
Leif Sylvester

Fra alle sider

1.500 kr.

Vandrefuglen

1.500 kr.

Kunstpude

1.500 kr.

Kunstpude

1.500 kr.

Ceci n´est pas une pomme

1.500 kr.