Ogsååer Roligan

Røde og hvide flag

Kategori:

Højde 14-16 cm

keramikfigur

Finn Møller 1962

(Finn M keramik)

 

Alvorlig leg med ler.

Det skal aldrig være for sent at ændre retning på livet, og i en alder af 56 startede jeg i kunstbranchen med et nystartet galleri på 400 m2. Galleriet er etableret i det gamle ostelager i et gammelt mejeri, rustikt indrettet ”New York ér” stil, i samme ejendom har jeg et stort værksted. Min kone og jeg har været selvstændige siden 1984, drevet flere forskellige detailvirksomheder, måske fordi vi tror på at livet ikke er statisk.

Min egen keramik

Jeg har i en periode gået på aftenskole, på et keramikhold hvor vi havde frie forhold til at udforske det fantastiske ler. Resten er tillært, erfaringsudvekslinger med nogle af de keramikere der er tilknyttet mit galleri og forsøg i værkstedet. Jeg drejer ikke, men processen med at få en figur ud af det skønne råmateriale, udfordrer min kreativitet og i dag har keramikken udviklet til også at være en stor del af min levevej.

Mine figurer er inspireret at mangfoldigheden af ansigtsudtryk – og naturligvis fyldt med leg og humor.

Ved tilfældighedernes spil kom jeg i februar 2020, til at arbejde med relieffer i frimærkeformatet. Det at lukke mig inde i et fast format, hvor jeg kan arbejde mig ud mod beskueren, giver et benspænd har udviklet mit udtryk og i dag er frimærkerne en stor del af mit kunstneriske dna.

I efteråret 2021 er der kommet et nyt design til, inspireret af vores bedsteforældres gamle rammer med familieportrætter, i min udgave er de alle forklædt som Klovne.

Generelt er mit udtryk præget af humor, måske ikke den største portrætlighed, men jeg vil gerne sprede glæde og bidrage til samtaler med mine værker.

Mine arbejder:

Jeg arbejder i stentøj, primært figurer samt relieffer i form af frimærker, et frimærke har for mig altid været en form for portrætter til daglig brug, hvad enten det har portrætteret en person, et bygningsværk eller andet.

Skal jeg selv beskrive mine værker er de naivistiske, humoristiske, figurative, rustikke og kommenterende kunst, inspireret af samtiden, personer og livet omkring os.

220 kr.
Kategori: