Finn M keramik

Forklædt som klovn

Kategorier: ,

Portræt relief

23*29 cm stentøj

Denne gang har kunstneren ladet sig inspirere af de gamle portrætter som hænger i stuer og museer, ofte i ovale rammer med personer som vi måske ikke engang ved hvad hedder.

Det var under et besøg på den Danske Portrætsamling i Frederiksborg slot, at ideen kom til ham. Hvem har ikke siddet som barn og måske også som voksen, med en kuglepen tegnet briller og overskæg på portrætbilleder i avisen, det tror jeg vi alle har prøvet.

Finn Møller har nu taget ideen et skridt videre og har lavet 20 unikke ”portrætter” i keramik, alle er på forskellig vis klædt ud som klovn, selv siger han at det er kærlige karikaturer som skal formidle glæde til beskueren.

Familiebilleder klædt ud som klovne

Når vi kigger på disse værker der alle måler 23×29 cm, finder vi lighedspunkter med rigtige personer og der kommer et godt grin ud af det. ”jeg har prøvet et par af værkerne af på mine gæster i galleriet – og det er morsomt at høre at det kunne da godt være Fætter Jens! som er på det portræt der!” fortæller kunstneren om sine værker og tilføjer ”Formatet gør at vi associerer os frem til: det er en billedramme og derfor må det være et portræt”

Finn M har eget værksted i Mejeribygningen hvor de lidt grove figurer bliver skabt. Stilen er rustik og helst uden for meget forarbejdning. Beskueren skal helst selv skabe de sidste detaljer i de humørfyldte figurer.

Finn M benytter ofte de grovere ler-typer, som forarbejdes i hånden eller med ganske enkle værktøjer. I sit værksted med udsigt over åbne marker kommer inspirationen til figurerne som bliver lavet i små serier, hvor hver enkelt fremstår unikt

Finn Møller er sammen med Jane Grube Møller grundlægger og indehaver af MØLLER i Mejeriet.

 

 

 

1.200 kr.
Kategorier: ,