Valentina Djurhuus-Andersen

Valentina Djurhuus-Andersen

Jeg er autodidakt Kunstner og har altid arbejdet med de visuelle udtryk i akrylmaleri, grafik, tegning, mixed-media og foto

Jeg har modtaget undervisning, primært i højskoleverdenen på forskellige Kunsthøjskoler, landet over.

Jeg har i mine unge år, i København,  forsøgt optagelse på Kunstakademiet, dog uden held. Min drøm om og lyst til at arbejde med Kunst er dog aldrig forlist!

Urban-art  Street-art

I efteråret 2018 fik Valentina et intenst gennembrud i sit arbejde, der gjorde at billederne nærmest ‘væltede’ ud af hende. I sådan en grad at hun i dag har en stor produktion bag sig.

Kaosprincippet

I sin arbejdsmetode og teknik, forsøger hun at ‘strukturere’ det Kaos der findes i og omkring hende.

“Jeg arbejder udfra Kaosprincippet, med udgangspunkt i det abstrakte maleri, hvor jeg lader mit ubevidste komme til udtryk. Der dukker tit menneskelignende væsner og dyre-lignende figurer op fra ‘Dybet’. Der dukker også Ansigter og Masker frem, som jeg finder spændende at se, hvad de kan udtrykke af følelser.”

Valentina er inspireret af Jackson Pollock, Jean Michell Basguiat, AsgerJorn, Leif Sylvester og en ung nulevende amerikaner: Jesse Narens.

Valentina er on/off tilknyttet Kunstnergården i Dianalund, som huser Lars Saltofte Larsens samling, et Kulturhus og et Billedhuggerværksted.
Hun er derudover tilknyttet Kunstnersammenslutningen Isefjordskunstnerne i Holbæk. De holder til på Kulturkasernen hvor de har adgang til Maleværkstedet ‘Paletten’ og Keramikværkstedet ‘ Krukken’. www.isefjordskunstnerne.com

Hun maler dog primært hjemme, i stuen, hvor hun har et rummeligt hjørne som altelier

Valentina djurhuus malerprocess urban-art

valentina djurhuus i sit alelier