Torben Mersholm

Torben Mersholm er født i 1969 på Christianshavn, men har siden 1991 boet i det nordjyske. Han er uddannet optiker og har en lang karriere bag sig som selvstændig optiker i Nørresundby. I 2017 vælger Torben at satse 100% på sin kunstneriske karriere og afhænder optikerforretningen.

Torben har altid udtrykt sig igennem tegninger og siden malerier. Som barn var han drømmende af natur, hvilket gav ham mange anmærkninger i kontaktbogen i skolen. Den første inspiration til sine tegninger, har Torben hentet i tegneseriernes verden, og de humoristiske, simple og karikerede figurer præger tydeligt Mersholms tidlige værker.

En kort periode eksperimenterede Torben Mersholm med abstrakt oliemaleri, men et møde med Michael Kviums tidlige værker fik ham til at vende tilbage til det figurative. Inspirationen fra Kvium ses stadig klart i Torben Mersholms groteske og apatiske figurer. Samtidig er det humoristiske og karikerede fra tegneserierne stadig en fast del af Mersholms univers, hvilket dels ses i hans valg af motiver, der ofte er humoristiske visualiseringer af sproglige udtryk.