Lisbeth Thygesen

Lisbeth Thygesen graver i, hvad naturen gør ved mennesker, hvad er forholdet mellem os og den? Hvad er forholdet mellem mennesker og dyr? Er mennesker bare mennesker? Er der parallel-universer? Er planter og dyr besjælede?

Hun er dybt interesseret i dét, der er uforklarligt. Dét der ikke i sig selv er bevisførelse for, men som danner mønstre over hele kloden, hvor man italesætter det samme. Det mystiske der kunne være en naturlov, men som vi bare ikke kender endnu.

Det der kontinuerligt inspirerer hende, er hendes egne oplevelser, fra barnsben til nu, i den danske og svenske natur, i drømme, i drømmesyn og drømmerejser, og hun brænder for at finde ud af, hvordan hun via kunsten, kan give andre et lille indblik i den magisk verden, som de måske har glemt, ligger lige for fødderne af dem.

Som barn tilbragte hun de fleste dage i naturen i både Danmark og Sverige. Den skandinaviske natur har haft stor indflydelse på hende og hendes fantasi. Hun har altid været fascineret af fugle, dyr, træer og planter og ikke mindst de imaginære væsner, som hun i fantasien forestillede sig gemte sig derude bag træerne og i skyggerne. Disse skabninger har med tiden udviklet sig og tager mere og mere plads som karakterer i hendes landskaber, undertiden ledsaget af nordiske dyr og/eller af mennesker. Hun er som kunstner dybt optaget af naturen og det påvirker hendes kunstneriske udtryk og hendes livsforståelse i høj grad. Hendes malerier fører dine tanker ind på drømme, folklore, spiritualitet, magi og den nordiske og skandinaviske store natur og vildmark, og selv om scenen er sat Nordeuropas natur, er hendes fortælling fortalt i det underbevidstes sprog og derfor forstået og relateret til på tværs af kultur.

Hun har studeret kunsthistorie og historie på Københavns Universitet og har også en bachelorgrad i pædagogik med fokus på æstetiske læreprocesser, men som kunstner er hun autodidakt. De fleste af hendes værker er akryl på lærred, men hun arbejder også med papirværker samt skulptur og keramik.

Lisbeth har mange udstillinger bag sig, både i Danmark, Sverige, Tyskland og Spanien.
Hun bor og har atelier på Frederiksberg, Danmark.

Hun havde sin debut Kunstnernes Påskeudstilling i 2018. (KP18).
I 2018 modtog hun også den “Publikumsprisen” på Hillerød Censurerede Forårsudstilling.