fbpx

Lone Kjær

Jeg har lavet keramik siden 1987. I starten var det keramik masker, jeg lavede. Siden er det blevet til vaser, skåle og nu også skulpturer. Min kreative verden er abstrakt, legende, spontan og med sjove overraskende indfald, som afspejler min helt egen skøre, skæve, fantasifulde, og groteske/uhyggelige stil.

Jeg eksperimenterer meget med leret og finder det spændende at få det helt ud til yderkanterne, hvor det er lige ved at vælte eller falde sammen. Ofte bestemmer leret mere eller mindre, hvordan skulpturen kommer til at se ud. Når jeg arbejder på denne måde, er størrelsen på skulpturen det eneste planlagte fra starten. Så kommer resten henad vejen i processen med at bearbejde leret. Mange af mine skulpturer og vaser har jeg lavet af en blok ler, som jeg har bearbejdet ved at skære, forme og trække i det delvist bløde ler.

Når jeg arbejder med glasuren på min keramik, finder jeg det interessant at glasere i flere lag, så farvernes spil igennem lagene kan ses og derved giver spændende nuancer og udtryk. Jeg arbejder meget med klare blå og grønne farver.