Lone Kjær

Fantasikeramik Lone Kjær.

Lone har lavet keramik siden 1987. I starten var det keramik masker, hun lavede. Siden er det blevet til vaser, skåle og nu også skulpturer.

Lones kreative verden er abstrakt, legende, spontan og med sjove overraskende indfald, som afspejler min helt egen skøre, skæve, fantasifulde, og groteske/uhyggelige stil.

Underlige navne

Græshovedtrold, Løghoved og Dinofugl, er blot nogle af de skønne navne som værkerne hedder, vi befinder os absolut i fantasiens verden

Eksperimenter i ler

Lone eksperimenterer meget med leret og finder det spændende at få det helt ud til yderkanterne. Lige der hvor det er lige ved at vælte eller falde sammen. Ofte bestemmer leret mere eller mindre, hvordan skulpturen kommer til at se ud.

Når hun arbejder på denne måde, er størrelsen på skulpturen det eneste planlagte fra starten. Så kommer resten  i processen med at bearbejde leret. Mange af hendes skulpturer og vaser er startet med en blok ler, som er bearbejdet ved at skære, forme og trække i det delvist bløde ler.

Glasuren

Når hun arbejder med glasuren på sin keramik, arbejder hun med at glasere i flere lag, så farvernes spil igennem lagene kan ses og derved giver spændende nuancer og udtryk.